Login
Communauté Vinci
Extérieur
Si votre nom d'utilisateur ne se termine pas par @vinci.be ou @student.vinci.be, utilisez le formulaire ci-dessous pour accéder à votre compte de lecteur.
Descripteurs (mots-clés)
trié(s) par (Pertinence décroissant(e), Titre croissant(e))
Visionner les documents numériques
Affiner la recherche
Etendre la recherche sur niveau(x) vers le bas
Article
DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité REV Périodique papier Woluwe Espace revues Consultation sur place uniquement
Exclu du prêtArticle
DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité REV Périodique papier Woluwe Espace revues Consultation sur place uniquement
Exclu du prêtArticle
Methods to assess nutrient density of foods, commonly known as nutrient profiling (NP), typically include protein as a component. In this study, the goal was to apply a correction for protein quality by food source to selected NP algorithms. Ana[...]Article
M. Fantino, Auteur |Le parallélisme entre lévolution de la contribution des boissons caloriques sucrées (BCS) aux apports énergétiques totaux et de la pandémie dobésité au cours des dernières décennies a fait suggérer lexistence dune relation de cause à effet e[...]DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité REV Périodique papier Woluwe Espace revues Consultation sur place uniquement
Exclu du prêtArticle
Irina Kovalskys ; Mauro Fisberg ; Agatha Nogueira Previdelli ; Jaqueline Lopes Pereira ; Ioná Zalcman Zimberg ; Viviana Guajardo ; Regina Fisberg ; Gerson Ferrari ; Georgina Gómez ; Attilio Rigotti ; Lilia Y. Cortés Sanabria ; Martha C. Yépez García ; Marianella Herrera-Cuenca ; María Reyna Liria Domínguez |Background Little is known about breakfast habits of the Latin American (LA) population to support nutritional recommendations for a balanced breakfast in this region. Objective To evaluate the nutritional composition of breakfast in the LA popu[...]Article
Jaqueline Lopes Pereira ; Michelle A. de Castro ; Sandra P. Crispim ; Regina M. Fisberg ; Carmen R. Isasi ; Yasmin Mossavar-Rahmani ; Linda Van horn ; Mercedes R. Carnethon ; Martha L. Daviglus ; K. M. Perreira ; Linda C. Gallo ; D. Sotres-Alvarez ; Josiemer Mattei |The Multiple Source Method (MSM) and the National Cancer Institute (NCI) method estimate usual dietary intake from short-term dietary assessment instruments, such as 24-hour recalls. Their performance varies according to sample size and nutrient[...]Article
Les huiles alimentaires ont des propriétés nutritionnelles différentes en raison de leur composition variable en acides gras, vitamines et composés mineurs. Leur point de fusion détermine leur solidité à température ambiante ainsi que la façon d[...]Article
Oudjdane Nebti ; Nora Bahchachi ; Affaf Mezdoud ; Adel Bensalem ; Abdelnacer Agli ; Hayet Oulamara |Objectif Étudier le lien entre la prise du petit déjeuner et lobésité. Matériels et méthodes Une enquête transversale a été réalisée auprès de 284 adultes Algériens. La consommation et la composition du petit déjeuner ont été estimées par le[...]Article
Background: Low-calorie sweetened beverages (LCSBs) are commonly used as a lower-calorie alternative to sugar-sweetened beverages (SSBs) by individuals with type 2 diabetes. However, little is known about how intake of LCSBs is related to dietar[...]Article
Background Frequent fast food (FF) consumers may make more healthful food choices at eating occasions without FF. However, it is not clear if poor diet quality of frequent FF consumers is a function of FF consumption or less healthful food choic[...]Article
DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité REV Périodique papier Woluwe Espace revues Prêt autorisé
DisponibleArticle
Huihui Xi ; Wei Zhou ; Yirou Niu ; Ruiting Zhu ; Saikun Wang ; Yingze Guo ; Wenqing Liu ; Xuance Xiong ; Lirong Guo |Background Current clinical trials have had controversial results regarding the effects of oat consumption on blood pressure (BP) in adults. Objective The meta-analysis was conducted to systematically evaluate the effects of oat consumption on B[...]Article
DisponibilitéExemplaires (1)
Cote Support Localisation Section Disponibilité REV Périodique papier Woluwe Espace revues Consultation sur place uniquement
Exclu du prêtArticle
Context: Contrary to nutritional guidelines, accumulating evidence shows that pregnant womens energy intakes remain stable throughout trimesters. Although pregnant women may eat below their needs or underreport their energy intakes, it is also[...]Article
Kelsey A. Vercammen ; Erin A. Dowling ; Andrea L. Sharkey ; Christine Johnson Curtis ; Jiangxia Wang ; Erica L. Kenney ; Renata Micha ; Dariush Mozaffarian ; Alyssa J. Moran |Background In 2021, the National Salt and Sugar Reduction Initiative (NSSRI) released voluntary sugar reduction targets for packaged foods and drinks in the United States. Objective The objectives of this study were to describe trends in added s[...]